top of page
Search

Бюлетин Февруари 2020

Updated: Feb 29, 2020

  • Картината с маймунките и Антуриума

  • 5 нови творби досега и 3 незавършени скици

  • Предстояща изложба в Шефилд, Великобритания

  • Много нови поръчки в Етси

  • Вдъхновение след дълга творческа зима

  • Интервю по БНР, за "Нощен хоризонт"

  • Картина с акварел върху дърво


Така този месец започна с много поръчки за Etsy и възможност за изложба в Shefield, UK. Краят на 2019 г. беше изпълнен с лични неща, така че почти нямах време да рисувам и създавам нови неща. Дори вдъхновението беше малко, както го наричам - творческа зима, понякога се случва и през лятото.


Тук можете да видите студиото, докато рисувам на живо едно от моите цветя - розовият антуриум, който имам. Цветовете вече не са розови, но все пак изглежда прекрасно. Картината е тази с маймуните.

Този месец беше много ползотворен творчески. Виждам, че в картините, които създадох има нещо ново, не съм сигурна дали е заради новата година или просто защото аз се опитвам да разбера как искам да продължа и къде се намирам. Въпреки че не съм сигурна къде съм.



Тук можете да видите няколко снимки от процеса на рисуването на „Дъждовен ден“. Много се радвам за композицията и петната, които се получиха от работа мокро в мокро за по-големите площи (листата например).


И радио интервюто - да, беше националното радио, но трябва да призная, ще се излъчва през нощта. Интервюто беше дълго, но мисля че няма да бъде излъчено цялото. Ще има и статия, която ще споделя в моята фейсбук страница.

Ето и линк към него:


*****************************

Също така - много се радвам да съобщя, че започнах да рисувам върху дърво. Стилът се нарича Modern Fresco, тъй като повърхността изглежда като стена. Нанася се специален грунд върху дървото и то започва да се държи като хартия. Всъщност не очаквах много, гледах снимки и видеоклипове и ми се стори, че е трудно да се работи и няма как да се почистват грешки, както и че е трудно да се пресъздаде типичния за акварела вид. Сгреших обаче, пигментите се разпространяват още по-добре във водата. И някои други предимства - възможно е да се остави без рамка, дори и без стъкло, лакът ще запази картината достатъчно добре.




Ако се интересувате от някоя от тези картини, можете да се свържете с мен тук:

instagram: @violettbo








18 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page